Malafide dakdekkers, glazenwassers en messenslijpers actief

vrijdag 6 maart 2015

Rheden - In de gemeente Rheden zijn deze week oplichters actief. Er zijn meldingen van malafide dakdekkers, glazenwassers en een messenslijper. De politie waarschuwt alert te zijn en niet zomaar met hen in zee te gaan. De meldingen zijn tot dusver beperkt tot Dieren.

Afgelopen maandag kreeg een bewoonster van de Sweelincklaan inDieren bezoek van twee mannen die beweerden dakreparatiewerkzaamheden uit tevoeren. Bewoners kregen tijdig argwaan en stuurden ze weg. Ook op deZilverakkerweg waren soortgelijke meldingen gedaan. De politie heeft de mannendezelfde dag nog aangetroffen en gecontroleerd. Hoewel er niets illegaals werdaangetroffen bleken de mannen geen sluitend verhaal te hebben over dewerkzaamheden. Ook visitekaartjes, een geldig KvK-nummer (Kamer van Koophandel)of opdrachtformulieren ontbraken.

Dinsdag 3 maart bood een onbekende man een bewoonster van deBurgemeester Bloemerstraat aan haar scharen en messen te slijpen. Daarvoor werdeen absurd hoog bedrag voor gevraagd, terwijl het slijpen van messen en scharendoorgaans enkele euro?s bedraagt. Later die week, op woensdag 4 maart, troffenagenten bij een controle op de Prinses Beatrixlaan twee Bulgaren aan die werkals glazenwasser aanboden. Ook hier was sprake van een dubieus KvK-nummer.

De politie adviseert mensen niet op diensten aan de deur in tegaan. Vaak ontbreekt het aan goede prijsafspraken en worden slachtoffersgeconfronteerd met absurd hoge rekeningen of zelfs werkzaamheden die niet zijnuitgevoerd en/of schade.

Laat werkzaamheden bij voorkeur verrichten door gerenommeerde bedrijven.

Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan.

Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle.

Een vergunning voor het aanbieden van diensten is verplicht, vraag hier naar.

Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officile bedrijfsnotaDaarnaast doen wij een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Didam | 112 alarmeringen Didam | Goedkoop Tanken in Didam | Supermarkten in Didam | Weerbericht Didam