Ontruiming woningen na aantreffen vuurwerk en explosieven

zaterdag 2 mei 2015

Zevenaar - Bij een doorzoeking in een woning aan de Boterhek in Zevenaar heeft de politie zaterdag 2 mei zwaar vuurwerk en zelfgemaakte explosieven aangetroffen. Naar aanleiding van deze vondst zijn 24 woningen, een supermarkt en een horecagelegenheid ontruimd. De omgeving is een aantal uren afgezet.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 mei de33-jarige bewoner aangehouden op verdenking van diefstal. Aangezien de man opdat moment geen identiteitspapier bij zich had, zijn agenten meegelopen naar dewoning. In de woning troffen zij vuurwerk aan. Aangezien er tegen de man ookverdenkingen waren van betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen inZevenaar, heeft er zaterdag 2 mei een doorzoeking van de woning plaatsgevonden.Afgelopen maanden werd er brand gesticht in onder andere woningen, containers eneen schuurtje in Zevenaar. De betrokkenheid van de verdachte bij debrandstichtingen wordt onderzocht.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar deexplosieven en deze onschadelijk gemaakt. Hiervoor moesten diverse woningen entwee bedrijfspanden worden ontruimd. Rond 18.00 uur konden de woningen weerworden vrijgegeven en de bewoners naar huis terugkeren. Het onderzoek in en rondde woning is nog niet afgerond, maar er is geen gevaar meer voor omwonenden. Debewoner zit nog vast en het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de genoemdefeiten wordt voortgezet.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Didam | 112 alarmeringen Didam | Goedkoop Tanken in Didam | Supermarkten in Didam | Weerbericht Didam