Agenten ontdekken geripte hennepkwekerij

dinsdag 31 mei 2016

Doetinchem - Agenten in Doetinchem ontdekten op dinsdag 31 mei een geripte hennepkwekerij in een woning aan de Spijkmanstraat. De kwekerij kwam aan het licht nadat agenten afgingen op een inbraak melding.

Omstreeks 09.00 uur namen agenten een kijkje bij de woning omdat er braaksporen waren gesignaleerd. Agenten inspecteerden de woning, waarbij een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen zonder planten. De politie gaat er vanuit dat de kwekerij is geript. Dit betekent dat de planten mogelijk zijn gestolen door andere criminelen.

Een ripdeal is slechts één van de negatieve gevolgen voor de buurt wanneer er een hennepkwekerij zit. Kwekerijen leveren ook groot brandgevaar en stank- en vochtoverlast op. In de kwekerij aan de Spijkmanstraat was op een aantal apparaten al brandplekken zichtbaar. Een aantal elektriciteitsdraden was al gesmolten. Nog een voorbeeld: onlangs moest in een hele straat een tijd lang de elektriciteit worden afgesloten vanwege het ruimen van een gevaarlijke hennepkwekerij.

De politie roept mensen daarom op om zich te melden wanneer men een vermoeden heeft van een hennepkwekerij. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl

 

2016264014

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Didam | 112 alarmeringen Didam | Goedkoop Tanken in Didam | Supermarkten in Didam | Weerbericht Didam